Als bewoner van De Veldwachter woon je op een fantastische locatie in Schagen. Vlakbij het historische en gezellige centrum, niet ver van het strand en middenin de ideale omgeving voor heerlijke fiets- en wandeltochten.

Historisch centrum

In de binnenstad van Schagen waan je je soms een stukje terug in de tijd. Smalle straatjes en oude historische huizen met typische oud-Hollandse gevels: Schagen is een museum op zich. Een museum dat zeker bij mooi weer helemaal tot leven komt. Met de Grote Kerk als stralend middelpunt worden de vele terrasjes bevolkt en winkeltjes in de buurt aangedaan. Restaurantjes en cafés brengen nog meer gezelligheid en zorgen voor een levendig en gezellig samenkomen tussen echte Schagenaren en toeristen van ver en dichtbij.

Werken de weersomstandigheden niet mee of heb je even genoeg van de zon, dan kun je ook terecht in het overdekte winkelcentrum Makado Centrum. Lokale ondernemers en grotere landelijke ketens zorgen voor een divers winkelaanbod. 

Strand en duinen

Hét grote voordeel van wonen in Schagen is dat het strand en de duinen letterlijk naast de deur liggen. Kies je voor een heerlijke fiets- of wandeltocht door de mooie Hollandse duinen of lig jij liever met je voeten in het zand met de Noordzee als uitzicht?

Het gebied tussen Schagen en de kust bestaat uit duinen, stukjes bos, water en bollenvelden. Zeker in het voorjaar zorgen deze bollenvelden voor prachtige plaatjes. Bij Callantsoog en Sint Maartenszee vind je brede zandstranden waar alle ruimte en rust is om volop te genieten van een mooie zomerse dag. Dat is nog eens iets anders dan Zandvoort of Scheveningen.

Dingen om te doen

Jezelf vervelen in Schagen en omgeving is er niet bij. Er is genoeg te doen! Begroet de Alpaca’s en de bruine kuifkapucijnaap in de dierentuin van Tuitjenhorn of aanschouw de vogeldemonstratie in Hoenderdaell, een dierenpark in Anna Paulowna. Zin in iets actievers? Ga met elkaar de strijd aan in Bowling Centrum Schagen. Gooi die felbegeerde strike en sluit af met een hapje en een drankje. Daarna nog de stad in? Dat kan, want Bowling Centrum Schagen ligt midden in het bruisende uitgaansgebied. Even onderuitgezakt bijkomen van deze inspanning is ook een optie: bioscoop Kinepolis ligt verderop en heeft vijf zalen, dus draait er altijd wel een film naar jouw smaak.

Paasvee, hét feest van Schagen

Oorspronkelijk de bedoeling om tien dagen voor Pasen vee tentoon te stellen, zodat het beste vlees op tafel lag tijdens de Paasdagen. Inmiddels kom je nog steeds vee tegen tijdens Paasvee, maar is het vooral een gezellig samenzijn van iedereen die zin heeft in een feestje. Pleinen stromen vol, kroegen puilen uit en de drankjes gaan als warme broodjes over de toonbank. Ook dat is Schagen.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Meld u dan aan.

© Copyright 2022 - De Veldwachter