Waar komt de naam De Veldwachter vandaan?

De naam voor het project “De Veldwachter” verwijst naar de veldwachter Jan Oudshoorn. Oudshoorn was bijna veertig jaar Schagen’s veldwachter, van 1856 tot zijn pensionaat in 1894. Jan Oudshoorn was in 1822 geboren in Veur (ZH). Op zijn 33ste trouwde hij in Voorschoten met de 19-jarige Dirkje Akerboom. Jan Oudshoorn was eerst landbouwer, maar gooide het roer om toen hij in 1856 solliciteerde naar de functie van gemeenteveldwachter in Schagen en werd aangenomen. Jarenlang hebben Jan en Dirkje in de westelijke slottoren gewoond.

Doordat op de locatie nu nog aannemersbedrijf Oudshoorn is gevestigd, is dat vanzelfsprekend een mooie verwijzing naar de oude veldwachter Jan Oudshoorn. Meer informatie over veldwachter Jan Oudshoorn vind je op www.geheugenvanschagen.nl.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de globale uitwerking van de plannen, binnen enkele weken volgt hier meer informatie over. Ook interesse om in de toekomst te wonen in een appartement van De Veldwachter in Schagen? Mail naar verkoopdeveldwachter@botbouw.nl.

Bron: geheugenvanschagen.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.